4. Závod Moravský pohár - BRUCK

27.06.2016 22:58

10-12.6 jsme opět zavítali na okruh do  rakouského Brucku, kde se v letní konfiguraci okruhu jel 4. závod Moravského Poháru a Mistrovství Slovenska v Kartingu.

 

Na tento okruh máme rozporuplné vzpomínky a hlavně jsme na něm netrénovali s novým podvozkem. A že jsme byli plni očekávání, jak že se nám povede. Jarní závod nám standardně potrhal řetězy a doufáme že tentokrát se to nestane a nestalo ! J

O oblibě závodů Moravského poháru svědčí obrovská účast a zaplnění velkého depa do posledního místa. Takto narvaný depo vidět praskat ve švech už ve středu před nedělním závodem jsme ještě neviděli.

Do bojů tentokrát nastupoval Maty jako hlavní jezdec a Vojta to má primárně jako trénink pro nadcházející závod MČR.

Maty vyrazil do prvních tréninků v pátek a hned bylo jasné, že budeme mít plné ruce práce. Naštěstí vyčištění karburátoru vrátilo ten správný výkon a dalo se pilovat na dráze. Moc se nám nedařilo a absence tréninků byla znát.  Maty zajížděl sice stabilní časy ale daleko pod svůj limit …. A na ten jsme se za celý víkend nepřiblížili … bohužel. Závodní tempo se nám nepodařilo najít a jezdecké chyby Matyho posunuly pouze do statistických čísel.  Na nějaké přední umístění jsme mohli zapomenout.

 

Vojta bojoval zase jak tygr … to o něm víme. Neustálé ladění techniky a hodně tréninků nás posouvalo každou jízdou.   Do kvalifikace jsme šli s přesvědčením na dobrý výsledek. Ale nová sada pneumatik s poměrně hodně nagumovanou dráhou a vysokými teplotami asfaltu … není dobrá kombinace …. A to se i potvrdilo …. Zajeli jsme až 7 čas v kvalifikaci a to bylo pro nás zklamání …

 

Závod je až v neděli a neházeli jsme flintu do žita … Noční deštík zahrozil, ale neděle ráno už byla zase suchá.  Ovšem první rozjížďka totálně zničila Vojtovy pneumatiky, na vině byla především snaha tlačit na pilu a prokousávat se startovním polem. To se sice podařilo, ale za cenu zničení pneumatik, které musely ještě vydržet 2x14 závodních kol a to je dost hodně L Upravili jsme nastavení předních kol a doufali, že to na jedné sadě dojedeme. Nakonec jsme dojeli. Víkend to byl pro nás naučný a poučný a těšíme se na další závod MČR právě na rakouské trati Bruck.